Relaxatie & Reiki

Relaxatie & Reiki

Relaxatieoefeningen | Reiki (universele levensenergie)

Relaxatie

INDIVIDUEEL

 • Sessie van 60 min. à op afspraak
 • Kostprijs per sessie = € 40
 • Inhoud: Ademhalingsoefeningen, zuiverende meditatie, gevoelsverkenning, spanning/ontspanning, massage, tips en teugels voor ouder en kind

RUST – BALANS – EEN OOR , GEHOORD WORDEN ! Samen maar apart gaan we voor de beste versie van ons zelf !

IN GROEP

 • 5 donderdagen per reeks
 • 18u45 tot 19u45
 • vanaf 10 jaar
 • € 60 per reeks
  * Herfstreeks: 29 september, 6, 13, 20 en 27 oktober
  * Winterreeks: 12, 19, 26 januari, 2 en 9 februari
  * Lentereeks: 2, 9, 16, 23 en 30 maart
  * Zomerreeks: 4, 11 en 25 mei, 1 en 8 juni

Reiki

NIEUW vanaf september 2020

 • Individuele sessies van 1 uur
 • Voor kinderen/jongeren van 6 t.e.m. 18 jaar
 • Op woensdagnamiddag
 • € 50 per sessie
Wat is Reiki?

Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijze. De term Reiki komt uit het Japanse Rei en ki , Rei = Universele Ki = levensenergie.
In alles wat leeft, rond alles wat leeft is deze uitzonderlijke energie aanwezig. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.
Reiki brengt de energie van de chakra’s weer in balans en het energieveld rondom ons lichaam.

Reiki draagt bij op veel vlakken , als lichamelijk , emotioneel , iedereen zal wel al eens ervaren hebben dat als je emotioneel niet goed in je vel zit er ook wel eens lichamelijke klachten op komen duiken , als ook andersom ! Wie lichamelijke langdurige klachten geeft zal emotioneel ook minder stabiel komen te staan. Reiki zal helpen om ons zijn weer in balans te brengen en ons weer harmonieuzer te gaan voelen…

Het kan best zijn dat er een Reiki behandeling wordt gevraagd voor een bepaalde lichamelijke klacht maar eens in behandeling zal de Reiki stromen naar waar het zijn moet, is het bijvoorbeeld zo dat deze lichamelijke klacht veroorzaakt wordt door een emotionele blokkade dan zal de Reiki stromen naar de kern en niet naar de letterlijke plek waar je pijn voelt. De oorzaak zal aangepakt worden waardoor de fysieke klachten ook zullen verdwijnen.

Bij aanhoudende spanning zal Reiki ook een zekere rust terug brengen voor je, het is best mogelijk dat je met onbewuste zaken aan het kampen bent en deze mogen verwerkt worden op een harmonieuze manier… Het helpt altijd om je echt open te stellen voor de Universele levensenergie zo zal de energie makkelijker kunnen stromen waar het zijn moet.

Hoe werkt Reiki?

Het doorgeefluik (de persoon die de handoplegging uitvoert) laat via een handoplegging de Universele levenskracht stromen in de ontvanger (diegene die letterlijk ontvangt), dit kan gaan over mens, dier en plant.

Er zijn veel verschillende manieren van het waarnemen van de energie: sommigen voelen warme tintelingen over het lichaam – andere voelen zich luchtig en extreem ontspannen – andere voelen minder van gewaarwordingen maar hebben het vertrouwen op zich – kleuren ervaren kan ook .

Het hangt er ook van af hoe open je uzelf er voor stelt, je kan je ook onbewust wat afsluiten voor de energie en dan kan het wat langer duren voor je u echt durft volledig te ontspannen en de energie vlot kan gaan stromen…

Ontspannen

Elk kind heeft het nodig om zich te kunnen ontspannen. Jezelf rustig krijgen, helpt je om meer controle te krijgen over je gedachten en gevoelens. Ontspannen is dan ook een belangrijke tool om weer tot rust te komen.